Titan Konstruktion tilldelas ett kontrakt av Equans för en ny industrilokal i Skellefteå

Titan Konstruktion tilldelas ett kontrakt av Equans för en ny industrilokal i Skellefteå

24 maj 2024

Titan Konstruktion har fått i uppdrag av Equans, som är ett världsledande företag inom energi- och tjänstesektorn, att leverera en så kallad clean and dry room-lokal till en industriverksamhet i Skellefteå. Arbetet påbörjas omgående och är planerat att gå i mål under Q4 2024.

 Det svenska byggföretaget Titan Konstruktion specialiserar sig på komplexa byggnationer och infrastruktur och har genom åren bland annat ansvarat för projekt åt världsledande aktörer inom den gröna omställningen. Nu har Titan Konstruktion tecknat ett avtal med det franska företaget Equans som innebär att Titan blir generalentreprenör för byggnationen av en clean and dry room-lokal vid en nyetablerad industri i Skellefteå. Projektet blir det allra första som Titan Konstruktion utför åt Equans.

-Vi är väldigt stolta över att få inleda ett samarbete med en så pass väletablerad aktör som Equans. På Titan Konstruktion har vi byggt upp en verksamhet som präglas av en internationell touch, och ett projekt som detta, som kräver samordning mellan flera olika parter och som utförs i en global kontext, passar oss mycket bra, säger Tom Kearney, Projektdirektör på Titan Konstruktion.

En clean and dry room-lokal innebär att själva arbetsmiljön präglas av ytterst hög renlighet och torrhet. Det kan till exempel röra sig om laboratorier och olika slags utvecklings- eller testmiljöer. Med det nya byggprojektet kommer Titan Konstruktion få använda sin gedigna erfarenhet och kunskap kring komplexa byggnationer i industrimiljö.

-Det är mycket som händer i och kring Skellefteå, och vi på Titan Konstruktion är glada över att ha fått Equans förtroende att vara med och bidra till den hållbara utvecklingen som tagit fart i norra Sverige. Vi hoppas att detta projekt bara är början på ett långsiktigt samarbete där vi får möjlighet att vara en av deras huvudsakliga partners i Norden. Tack för ert förtroende, säger Tom Kearney.

Byggprojektet startar omgående och beräknas vara färdigt under Q4 2024.

För mer information, vänligen kontakta:

Tom Kearney

+46 (0) 70 366 00 44

[email protected]